Herbata Noble Earl Grey


NOBLE Herbata Earl Grey

Herbata liściasta z dodatkiem naturalnego olejku bergamotowego, płatków bławatka, skórki pomarańczowej i mirtu cytrynowego. Z połączenia czarnej herbaty Ceylon z naturalnym olejkiem bergamotowym z Włoch, skórką pomarańczową, płatkami bławatka i mirtem cytrynowym powstała unikalna cytrusowa wariacja na temat klasycznej herbaty Earl Grey. Baza tego szlachetnego napoju pochodzi ze Sri Lanki, gdzie herbaciane listki rozwijają pełnię swojego smaku, a następnie w procesie fermentacji nabierają wyrazistego charakteru, tak cenionego przez wielbicieli Earl Grey.

Gatunek: czarna Ceylon

Pochodzenie: Sri Lanka, prowincja Sabaragamuwa

Składniki wzbogacające:
- mirt cytrynowy,
- skórka pomarańczowa,
- płatki bławatka.

Aromat: bergamotowy

Smak: wyrazisty, z charakterystyczną nutą cytrusową

Kolor naparu: złocistopomarańczowy

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, należy zalewać herbatę wodą o temperaturze około 95°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści.
Do naczynia wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 2 do 3 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Parzenie herbaty czarnej do 3 minut nadaje jej właściwości pobudzające, powyżej tego czasu – odprężające i relaksujące.

Waga: 75 g

Skład recepturowy: herbata czarna Ceylon, olejek bergamotowy, skórka z pomarańczy, mirt cytrynowy, płatki bławatka.

Rejestracja W górę