Hebata Joy red tea


JOY Herbata czerwona

Wyśmienita czerwona herbata z dodatkiem suszonych owoców wiśni i aronii oraz delikatnych płatków róż, której bogaty aromat znakomicie przeplata się z subtelną nutą wiśni. Zawiera między innymi dobrze przyswajalny naturalny selen, witaminę E i cenne flawonoidy.

Gatunek: czerwona Pu-erh

Pochodzenie: Chiny, prowincja Junnan

Składniki wzbogacające:
- suszone owoce wiśni,
- suszone owoce aronii,
- płatki róż.

Aromat: soczystych wiśni

Smak: intensywny, korzenny, z nutą wiśni

Kolor naparu: ciemnoczerwony

Pakowanie: folia + zewnętrzny kartonik

Wskazówki dotyczące przygotowania: Aby zachować naturalny aromat herbacianych liści, należy zalewać herbatę wodą o temperaturze 96°C. Najlepiej używać czajniczków lub zaparzaczy, które pozwalają na swobodne rozwijanie się liści. Do naczynia należy wsypać po jednej łyżeczce herbaty na filiżankę, zalać gorącą wodą (ok. 150 ml na filiżankę), po czym parzyć przez 3 do 5 minut. Przed podaniem zaleca się oddzielenie naparu od liści. Jeśli to tylko możliwe, zaleca się spożywanie herbaty bez dodatku cukru

Rejestracja W górę